Open Dag CZAV en Rusthoeve groot succes!

Op donderdag 23 juni was het gelukkig weer mogelijk om een Open Dag op Rusthoeve te organiseren. Een Open Dag die al jaren door CZAV en Rusthoeve wordt georganiseerd en die dit jaar de Rabobank als sponsor had. Een prachtig event om elkaar na 2 jaar weer eens zonder beperkingen of digitale drempels te ontmoeten, inspiratie op te doen en met elkaar te spreken over ontwikkelingen in de markt. Het was weer een groot succes.

 

Landbouw is relevant

Want de ontwikkelingen in de markt zijn er wel degelijk, vooral de laatste tijd. Er zijn veel zaken die invloed hebben op het dagelijks functioneren van de boeren, zowel op als buiten het land. Juist op zo’n moment hebben mensen behoefte aan inspiratie. Het is fijn dat er dan een evenement is, waarop men in gesprek kan gaan met collega’s en relaties om zo ideeën te delen en visies te ijken.

 

Vele innovaties aanwezig

Vooral op de onderdelen “innovatie en rendement” werd ingespeeld. Meerdere innovaties werden aan de boeren gepresenteerd. Zo waren er verschillende robots aanwezig en kon men ook kennis maken met één van de eerste waterstof trekkers in Zeeland. Het werd duidelijk dat innovaties niet alleen helpen met het bewerken van het land, maar ook met het verzamelen van data, waar de boer zijn voordeel mee kan doen. Andere standhouders presenteerden bodem- en weersensoren, die de telers ook helpen met de juiste beslissingen te nemen. Vanuit het ZAJK werd een jongerenprogramma gepresenteerd onder de kop: “Be wise, bereken je kostprijs” en waren er standhouders die in het verlengde hiervan bezoekers konden helpen met hun rendement.  

 

Breed aanbod aan standhouders

Naast bedrijven die boeren helpen met innoveren en rendement, waren er ook diverse opleidingen aanwezig gericht op een nieuwe generatie telers. Daarnaast waren er vele producenten en afnemers uit de keten en toeleveranciers en veredelaars. In het veld waren diverse proefveldhouders aanwezig, die de boeren op de hoogte brachten van nieuwe technieken, strategieën en gereedschappen om de diverse gewassen op een hoger niveau te brengen.  

 

Missie geslaagd

Mede dankzij de enthousiaste standhouders, de grote opkomst en het mooie weer werd de Open Dag wederom een succes. CZAV en Rusthoeve kijken terug op een geslaagde Open Dag, tevreden standhouders en bezoekers. “Volgend jaar zien we iedereen graag weer terug”.

 

Kijk hier voor de aftermovie: https://youtu.be/sTwzUs8xMgM