Nieuwe campagne van HAK legt de focus op duurzaam en lokaal

Al vele jaren levert CZAV bonen aan HAK. We zijn blij dat grote merken als HAK de keuze maken voor lokale ketens en teler belonen voor de extra stappen die zij zetten voor het verduurzamen van de voedselproductie. We steunen HAK er graag in hun ambities waar te maken.

Lekker dichtbij

Vandaag de dag teelt HAK 85% van hun groenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van hun fabriek in Giessen in Noord-Brabant. En alles binnen deze straal is ook nog eens On the way to PlanetProof gecertificeerd.

Bewust met voedsel bezig

HAK geeft aan: "Het is echter ook van essentieel belang dat consumenten meer waardering krijgen voor al het lekkers en voedzaams van dichtbij. Ze zijn zich niet meer bewust van de seizoenen omdat voedsel van over de hele wereld jaarrond beschikbaar is en door de verstedelijking zijn we de connectie met ons voedsel kwijtgeraakt. Als groot bekend A-merk en het grootste groentemerk willen wij consumenten bewust maken over de herkomst van hun groenten en ze te laten zien dat er op de Nederlandse akkers een grote variatie aan groente groeit".

Kijk voor de nieuwe commercial van HAK op: https://youtu.be/x2KqNTh5CoI.