Geslaagde hybride Open Dag(en) CZAV/Rusthoeve

Op 7 en 8 juli konden telers de Open Dag(en) van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve bezoeken. De rondgangen werden in kleine groepen gevolgd na aanmelding. Voor de thuisblijvers werd een Virtuele Gewastour ingericht. Op dit platform worden aan de hand van video’s de ontwikkelingen in het veld getoond. Kortom, zowel fysiek als digitaal werd kennis verspreid in het teken van Toekomstgericht Telen.

Toepassen op eigen bedrijf

“Het was spannend of het jaarlijkse evenement doorgang kon vinden, maar gelukkig hebben we op een veilige en verantwoorde manier kennis kunnen verspreiden. Tijdens de Open Dag(en) laten we de ontwikkelingen in de teelt van gewassen zien en kunnen telers dus zelf ideeën opdoen. Proefveldhouders hebben telers bijgepraat over de nieuwste technieken en producten. We hopen dat telers hiermee zelf aan de slag gaan op hun eigen bedrijf”, aldus Bram de Visser van CZAV.

Open Dag(en)

In totaal werden zes rondgangen aangeboden: aardappelen, graan, uien, bieten, bodem en ruwvoer. Daarnaast was er de mogelijkheid om de licentie te verlengen bij het volgen van twee rondgangen. Ook konden telers na afloop nog even een bezoek brengen aan de verkleinde standhoudersmarkt die net als de rondgangen dit jaar buiten werd georganiseerd. De markt bestond uit een gevarieerd aanbod aan bedrijven, waar telers nog met vragen terechtkonden.

Virtuele Gewastour

De Virtuele Gewastour is een online platform waarop teeltadviseurs van CZAV, Proefboerderij Rusthoeve, partners en proefveldhouders de resultaten van een proefveld laten zien in de vorm van video’s. “Als je de Virtuele Gewastour volgt zie je niet alleen de highlights van wat we onderzoeken, maar ook al de eerste conclusies van onze proeven. Er liggen best wel wat proefvelden die aansluiten bij het thema, bijvoorbeeld proeven met plantversterkers en mechanische onkruidbeheersing. De Virtuele Gewastour blijft tot en met september bereikbaar op de website”, volgens De Visser.

Geslaagde editie

“We ontvangen veel positieve reacties van bezoekers en standhouders. Bezoekers zijn blij dat het toch mogelijk was om in kleine groepen langs de velden te gaan. Normaal organiseren we de Open Dag altijd op de derde woensdag van juni. Dit jaar hebben we bewust het evenement naar achteren geschoven, zodat we zeker wisten dat het fysieke evenement doorgang kon vinden. Natuurlijk hopen we jullie volgende jaar te zien op derde woensdag van juni”, vertelt Bram de Visser.

Bekijk de Virtuele Gewastour op www.czav.nl/opendag