Ga voor de juiste groenbemester

Nu dat de voordelen van groenbemesters inzaaien steeds meer bekend worden, krijgen ze een belangrijkere plaats in het bouwplan. Groenbemesters verbeteren vooral de bodemkwaliteit, houden het organische stofgehalte op peil en zorgen voor een goede plantgezondheid. Daarnaast kan het de beheersing van aaltjes makkelijker maken.

Vernieuwd Rassenadvies

CZAV heeft de nieuwe groenbemester rassen op een rijtje gezet in de Rassenadvies folder Groenbemesters. Daarin is een samenstelling van mengsels opgenomen met hun doelen. Hoe kies je de juiste groenbemester? Door het stroomschema in de folder te doorlopen, wordt je keuze makkelijker. Dit jaar is ook een aaltjesschema toegevoegd aan de folder. De Rassenadvies Groenbemesters vind je hier.

Mengsels

Naast groenbemesters kan ook gekozen worden voor mengsels. CZAV biedt groenbemestermengsels aan, die passen in het vergroeningsbeleid van de overheid. Door mengpartners te kiezen die elkaar versterken, wordt er invulling gegeven aan de vergroening. Je kunt mengsels perfect inzetten als reguliere groenbemester. Dit maakt de keuze om één groenbemestermengsel te kiezen makkelijker.

Meer informatie?

Ga hier naar onze groenbemester pagina. Ook onze buitendienst geeft u graag advies over de diverse groenbemesters.

Theme picker