Exacote strooien tot 36 meter

Misschien sta je op het punt om Exacote te strooien. Maar hoe stel je je strooier daarvoor in? Het standaardadvies voor de strooibreedte voor Exacote 27N en Exacote 29N is 30 meter. Maar op verzoek van telers is door de fabrikant getest of deze meststof ook op 36 meter goed verstrooibaar is. In de praktijk blijkt dat strooien op 36 meter met moderne machines goed haalbaar is, mits de strooimachine op de juiste manier is ingesteld en de weersomstandigheden gunstig zijn.

Een tabel voor bijna ieder type strooimachine

Doorgaans testen fabrikanten alleen met nieuwere typen strooiers. Daarom hebben zij niet altijd voor alle strooiertypes specifieke tabellen beschikbaar. Strooiertest en -afstel service Dynatest heeft ook de proef op de som genomen met het verstrooien van Exacote. Dit leverde een praktijkgetrouw beeld van de strooi-eigenschappen van Exacote op voor de meeste strooiers. Op de website van Dynatest vind je een uitgebreid overzicht van de strooitabellen voor een groot aantal machinemerken. Hieronder noemen we de meest voorkomende merken strooiers met een link naar het specifieke advies voor de strooierinstelling.

Amazone

Voor Exacote 27N en 29N geeft Amazone specifieke strooiadviezen per type machine. Voor de oudere strooimachines houdt de fabrikant 30 meter stooibreedte aan. Bij de nieuwere modellen kan deze breedte oplopen tot 36 meter. Kijk op de website van Amazone voor details.

Vicon/Kverneland:

Voor de modellen RO-XL/EDW van Vicon, HL/TL van Kverneland zijn voor zowel Exacote 27N als 29N strooitabellen beschikbaar tot en met 36 meter strooibreedte. Je vindt ze op de website van Vicon .

Kuhn/Rauch

Ook voor machines van Kuhn/Rauch zijn voor beide Exacote formules strooitabellen te vinden tot en met 36 meter. Kijk daarvoor op de website van Rauch .

Bogballe

Bogballe heeft geen strooitabellen beschikbaar voor Exacote. Wel zijn er tabelnummers beschikbaar waarmee je per type strooier zelf een strooitabel kunt maken. Kijk voor meer informatie op de website van Bogballe.