Doe mee met het CZAV-weernetwerk van Sencrop

Door streng opgelegde milieumaatregelen en een grillig, onvoorspelbaar weerbeeld, wordt het steeds lastiger om gewassen te beschermen. Lokale weerdata en perceelgericht spuitadvies worden steeds belangrijker. Daarom biedt CZAV aan al haar leden een Sencrop weerstation met CropVision spuitadvies tegen zeer aantrekkelijke kortingen. Je hebt nog één week om van deze weeradvies-actie gebruik te maken.

Lokale weerdata met perceelgericht spuitadvies

Door een Sencrop-station in één of meer velden te installeren, heb je onmiddellijk de beschikking over weergegevens die uniek zijn voor die locatie. Vervolgens kun je het weerstation koppelen aan een CropVision adviessysteem van AgroVision, voor perceelgericht spuitadvies. AgroVision kent adviessystemen ter voorkoming van gewasziekten zoals phytophthora en valse veeldauw. En adviessystemen die je helpen bij het bepalen van het meest effectieve spuitmoment en dosering.

Via www.weeradvies.com/czav kun je nu als CZAV-lid extra voordelig een Sencrop weerstation met een CropVision adviessysteem aanschaffen.

CZAV weernetwerk van Sencropstations

Omdat goed voorspelde weerdata zo’n belangrijk onderdeel is van gewasbescherming, zijn CZAV en Sencrop vorig jaar een weernetwerk gestart. Door mee te doen met dit CZAV-weernetwerk, krijg je inzicht in de weersgegevens van andere percelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je percelen op meerdere locaties hebt. Een ander groot voordeel van het weernetwerk is dat de weergegevens van alle locaties samen worden verzameld en geanalyseerd. Dit geeft je als CZAV-lid extra informatie en inzicht.

Paul Versluijs, Aardappelteler, Scherpenisse

"Ik vertrouw op de Gewis-software bij het bepalen van het juiste spuitmoment, maar zocht nog naar meer exacte en lokale weerdata. Die informatie is voor ons belangrijk en komt heel nauw. Met mijn eigen Sencrop weerstation gekoppeld aan Gewis, kunnen we onze teeltbeslissingen nog verder optimaliseren."

Theme picker