CZAV maakt video’s voor telers

In de komende periode gaat CZAV video’s maken om telers te voorzien van informatie. Nu dat alle interne en externe (veld)bijeenkomsten verboden zijn, willen we onze telers toch op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in het veld, de boomgaard of de stal. Daarom hebben we onze (veld)bijeenkomsten in een andere vorm gegoten, namelijk video’s. Het individuele veldbezoek op de bedrijven vindt, met inachtneming van alle maatregelen, ook plaats, maar door de video’s kunnen telers ook buiten hun eigen bedrijf of regio kijken wat er speelt.

Wat gebeurt er in het veld?

In deze video’s volgen we adviseurs in hun dagelijkse routine, waarbij ze bijvoorbeeld een perceel bezoeken en vertellen over de huidige stand van zaken. Wat gebeurt er op dit moment? En hoe gaat ziet het vervolg eruit? Op die manier krijgen telers een duidelijk beeld van de genomen stappen en hoe ze kunnen ingrijpen de komende weken. De ontwikkeling van het gewas zullen we zo op een aantal plekken volgen.

Behoefte aan informatie

Telers hebben nog steeds behoefte aan brede informatie in tijden van corona. “In een video van maximaal drie minuten nemen we ze mee naar de situatie op het veld en kunnen laten zien wat voor advies daarbij hoort. Op die manier blijven we onze telers voorzien van kennis, ook van buiten hun eigen bedrijf of regio, en houden we een connectie gedurende de periode dat fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn”, zegt Ko Francke. “Dat is ook de functie van een veldbijeenkomst om te zien en horen hoe het er elders aan toegaat. Die functie kunnen we nu (deels) opvangen met video’s.”

In beeld

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Ga dan nu naar onze videopagina om alle filmpjes te bekijken.

We proberen steeds nieuwe video’s te plaatsen, zodat je voortdurend updates hebt. Veel kijkplezier!