CZAV gaat samenwerking met KIK ongediertebestrijding aan

Kik Ongediertebestrijding heeft verstand van zaken

Met hun agrarische achtergrond weet Kik als geen ander waar onze boeren in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen en hoe vervelend en frustrerend knaagdierschade aan producten en gewassen is. Daarnaast zorgen muizen en ratten met regelmaat voor schade aan deuren en opslagplaatsen op de percelen van onze telers, om over de bijkomende overlast zoals de uitwerpselen die ze achterlaten nog maar te zwijgen.

Bestrijding wordt moeilijk of zelfs onmogelijk!

Daar komt bij dat het vanaf 2023 nog moeilijker wordt om dit ongedierte effectief aan te pakken. De nieuwe wetgeving die van kracht wordt zorgt ervoor dat er gehandeld moet worden volgens het IPM-principe, wat betekent dat de omgeving/gebouwen eerst onaantrekkelijk gemaakt moeten worden door het wegnemen van elementen uit de omgeving en het toepassen van weringsmaatregelen. Bestrijding met biocide – in eigen beheer – wordt zelfs strafbaar!

Voor bedrijven die dit in eigen beheer willen uitvoeren en ongediertebestrijders geldt dat zij aan strenge voorwaarden moeten voldoen en het KPMB IPM Knaagdieren certificaat moeten halen. 

CZAV gaat daarom als service voor onze boeren de samenwerking aan met Kik Ongediertebestrijding. Zo zorgen we samen voor preventieve maatregelen en beschikken we over de certificering die nodig is wanneer bestrijding onvermijdelijk is. Een samenwerking met Kik betekent dat Kik je volledig kan ontzorgen of als supervisor kunnen functioneren. Je kunt ook aan de slag met je eigen leverancier, maar let er wel op dat deze voldoende gecertificeerd is. 

Lees meer over de veranderingen op https://www.gripmetkik.nl/opnaar2023/