Collega's maken leerlingen warm voor het telersvak

 

Wat is er leuker dan op de “Dag van de leraar” leerlingen te informeren en te enthousiasmeren voor het werken in de akkerbouw. Dat kan geen toeval zijn. Al sinds 1962 wordt deze speciale dag gevierd om de waardering voor de onderwijzers te laten blijken. In 88 landen wordt deze dag gehouden.

 

Inhoud aan bod

Om het vervolgtraject na de opleiding ook inhoud te geven, kwamen we met onze DAB-partners (o.a. Varta, Rijk Zwaan, Profix, Royal Cosun, Lamb Weston Meijer en Natuurpodium) en de HAS Hogeschool samen in het verzamelgebouw van Delta Agrifood Business aan de Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Dit gebouw is een prachtig voorbeeld van een open innovatie- en expertisecentrum. Hier werden onder leiding van de collega’s diverse workshops, spellen en lessen georganiseerd. Er werd uitgebreid ingegaan op zaken als eiwittransitie, duurzaam en circulair ondernemen en gepersonaliseerde voedselontwikkeling (o.a. 3D-printing).

 

Goede opkomst

De opkomst was goed, gedurende de hele dag kwamen zo’n 150 leerlingen in kleine groepjes met een leraar langs en doken in de afwisselde wereld van de vitale, duurzame bodem en wat daar allemaal mee gedaan wordt. De meeste jongeren waren erg betrokken en toonden hun oprechte interesse. Natuurlijk hopen we hen in de toekomst te mogen begroeten in ons prachtige vakgebied.