CAF neemt een derde van exploitatie Proefbedrijf Randwijk over

Vandaag is bekendgemaakt dat de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) een derde deel van de exploitatie van Proeftuin Randwijk overneemt. Tot op heden was Fruitconsult BV de enige aandeelhouder. Maar daar komt nu verandering in. De aanleiding is om de basis van de proeftuin verder te verstevigen.

Verlenging partnerschap

In 2014 werd de proeftuin door Fruitconsult BV in beheer genomen. In 2016 sloten nog drie andere partners, naast Fruitconsult BV, zich aan om samen te werken. De samenwerking werd destijds aangegaan voor drie jaar met CAF, de NFO en WUR als partners. Begin vorig jaar werd dit partnerschap met een jaar verlengd. Tijdens de Fruitteelt Vakbeurs in Houten werd ook bekend dat de partners hun samenwerking nogmaals met drie jaar verlengen.

Nieuwe adviesraad

De partners Fruitconsult, CAF, de NFO en WUR zullen zitting nemen in de nieuwe adviesraad. Voorheen was dit ingericht als Stuurgroep, maar die verdwijnt dus. De adviesraad zal de strategische beslissingen voor de proeftuin bewaken. Daarnaast worden de belangen van de partners, sponsoren en supporters behartigd. Daarin zullen de partners hun eigen netwerk en expertise gebruiken om de proeftuin te verstevigen.

Proeftuin Randwijk

De proeftuin in Randwijk is een bekend fenomeen onder fruittelers. Deze locatie staat bekend als onderzoeks- en demolocatie waar fruittelers kennis kunnen opdoen over nieuwe ontwikkelingen. Proeftuin Randwijk is een onafhankelijk centrum voor praktijkgericht kennis over de fruitteelt. Innovatie is erg belangrijk binnen voor de proeftuin om fruittelers te voorzien van proefresultaten en nieuwe technologieën. Onze fruitteelt specialisten zijn nauw verbonden met CAF door samen proeven aan te leggen en kennis te vergaren.