Bezem door de middelenkast Centraal en West-Brabant

Alle agrariërs, glastuinders, loonwerkers en hobbyboeren in Centraal en West-Brabant kunnen meedoen met ‘Bezem door de middelenkast’. Met de ‘bezemactie’ kun je kosteloos en laagdrempelig  restanten van verouderde en/of niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen inleveren bij de milieustraat. CZAV steunt de ‘bezemactie’ en werkt hier graag aan mee. Klanten zich hiervoor aanmelden, daarnaast zal een CZAV-adviseur bij je langskomen.

Aanmelden

Van nu tot begin december 2020 vindt ‘Bezem door de middelenkast Centraal en West-Brabant’ plaats. Je kunt je uiterlijk tot 1 november 2020 aanmelden voor deze actie.

Klik hier om aan te melden.

Hoe werkt het?

Na uw aanmelding neemt een CZAV-adviseur contact met je op. In overleg wordt een bedrijfsbezoek ingepland. Samen doorlopen jullie de middelenkast. Daarbij worden handschoenen gebruikt. Vervolgens lees je de toelatingsnummers voor. De adviseur tikt het nummer in op zijn laptop/tablet en ziet direct of het middel wel of niet meer is toegelaten. De (restanten van) niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen die je wilt afvoeren, zet je apart in de middelenkast. Daarbij leg je de ‘bezembon’ en een STORL-bon (deze krijg je beide van de adviseur). Op de ‘bezembon’ staat de totaal af te voeren hoeveelheid middelen en deze bon is een bewijs dat je meedoet aan de actie.

Na het bedrijfsbezoek kun je de (restanten van) gewasbeschermingsmiddelen kosteloos inleveren bij de milieustraat.

De volgende gemeenten doen mee:

Alphen-Chaam

Dongen

Halderberge

Oisterwijk

Steenbergen

Altena

Drimmelen

Heusden

Oosterhout

Tilburg

Baarle-Nassau

Etten-Leur

Hilvarenbeek

Oss

Uden

Bergen op Zoom

Geertruidenberg

Landerd

Roosendaal

Vught

Bernheze

Gilze en Rijen

Loon op Zand

Rucphen

Waalwijk

Boxtel

Goirle

Meierijstad

's-Hertogenbosch

Woensdrecht

Breda

Haaren

Moerdijk

Sint Michielsgestel

Zundert

De ‘bezemactie’ in Centraal en West-Brabant wordt mogelijk gemaakt vanuit het project Schoon Water voor Brabant.