Bereid je tijdig voor op de grasoogst en profiteer nu van ruim 15% korting op inkuilmiddelen!

Inkuilmiddelen dragen bij om zoveel mogelijk melk uit ruwvoer te halen. Uiteraard begint het bij een goede basis, maar een inkuilmiddel is geen tovermiddel. De volgende inkuilmiddelen dragen wel bij aan het maken van een perfecte graskuil.

Snelle pH daling voor minder conserveringsverliezen en een beter smaak.

Het toevoegen van melkzuurbacteriën zorgen voor een snellere pH-daling. Door de versnelde daling zijn minder conserveringsverliezen en eiwitafbraak. Door minder eiwitafbraak krijgen we lagere ammoniakfractie en een betere smaak.

Beperk broei bij uitkuilen

Broei betekent voederwaardeverlies en bovendien minder smakelijk voer. Met name bij drogere graskuilen licht broei op de loer. Door het toevoegen van azijnzuur bacteriën wordt broei beperkt. Het werkt als volgt; azijnzuurbacteriën vormen azijnzuur, het azijnzuur remt de ontwikkeling van schimmels en gisten, de veroorzakers van broei.

Keuzeschema

Met onderstaand schema kun je kijken welk product het beste bij jouw specifieke situatie past.

Drogestofgehalte Gras

<40%

>40%

Nadruk inkuilmiddel

Conservering

Conservering + Broeiremming

Meest effectieve bacteriën

MTD/1 Melkzuurbacteriën

MTD/1 Melkzuurbacteriën

+

PJB/1 Azijnzuurbacteriën

MTD/1 Melkzuurbacteriën

+

Kaliumsorbaat

Doseersysteem

Vloeibaar/ULV

Granulaat

Vloeibaar/ULV

Granulaat

Product

Ecosyl vloeibaar

Ecosyl granulaat

Ecocool vloeibaar

DA Ecostable

Verpakking

50 ton

50 ton

50 ton

50 ton

 

Voorjaarsactie Ecosyl inkuilmiddelen

Ook dit voorjaar is er weer een aantrekkelijke voorverkoopactie voor Ecosyl inkuilmiddelen voor gras. Profiteert nu meteen van ruim 15% korting door tijdig te bestellen (de actie loopt tot 15 mei). Zo heeft u de juiste inkuilmiddelen op voorraad zodra het maaiseizoen van start gaat.

Wilt u meer informatie of hulp bij de keuze voor juist product neem dan contact op met de binnendienst of uw veehouderij adviseur.