Belangstelling voor granen gegroeid

We zijn volop bezig met de productie van de winterzaaigranen. Dankzij de grote oogst beschikken we over voldoende zaaitarwe van goede kiemkracht en hoog duizendkorrelgewicht (dkg). In onze folder staat informatie over de hoeveelheid te gebruiken zaaigraan in de combinatie zaaiomstandigheden en dkg. Wintergerst wordt momenteel gezaaid en ook de eerste wintertarwe gaat de grond in. Bij deze vroege zaai hoort een extra controle na opkomst op bladluizen.

Groei belangstelling

We kregen al vroeg veel bestellingen binnen. De belangstelling om granen te zaaien is door de marktomstandigheden gegroeid. Dit zien we zowel bij de wintergerst als bij de wintertarwe. Er is veel vraag naar de grote kwaliteitsrassen als Reform (baktarwe), Extase (baktarwe), Chevignon (maaltarwe) en Calgary (maaltarwe). Een nieuwkomer in het vroege segment, die het erg goed doet, is Cubitus (maaltarwe).

Tijdig uitlevering

Het uitleveren verloopt goed, waardoor veel telers tijdig hun zaaigranen ontvangen. Dat is gunstig, want zo worden kosten voor tussenopslag bespaard. De afzet van zaaigraan in big bags neemt ook dit jaar weer verder toe.

Bestellen

Bestellen kan via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de CZAV app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl. Neem contact op met uw CZAV-adviseur als u graag in overleg de rassenkeuze maakt.