Advies op maat voor wasplaatsen

Een wasplaats aanleggen: wat komt daar allemaal bij kijken? Er zijn verschillende afwegingen die gemaakt worden als het gaat om inrichting en type systeem. We kennen natuurlijk de overdekte en niet overdekte wasplaatsen. Maar ook het onderscheid tussen wasplaatsen geschikt voor landbouwvoertuigen en voor machines met gewasbeschermingsmiddelen wordt gemaakt. De mogelijkheden zijn legio en daarom geeft de Erfemissiecoach advies op maat voor een wasplaats.

Erfemissiecoach

De Erfemissiecoach adviseert over de praktische invulling van zo’n wasplaats. Ook geven ze tips om te zorgen dat de wasplaatsen aan de wettelijke regelgeving voldoen. In vijf video’s worden de diverse types wasplaatsen uitgelicht. Elke sector heeft andere dingen waar rekening mee gehouden moeten worden. Daarom worden in de video’s een akkerbouwer, fruitteler, bollenteler en twee gemengde bedrijven aan het woord gelaten.

In de praktijk

Telers kunnen een gratis advies op maat krijgen via Whatsapp, Twitter, e-mail en telefoon. Op de website erfemissiecoach.nl zijn niet alleen de video’s te bekijken, maar ook andere vragen en tips zijn beschikbaar. De inrichting van de wasplaats komt neer op maatwerk, omdat bollentelers bijvoorbeeld een dompelbad kunnen hebben. Een ander voorbeeld is dat een gemengd bedrijf een geschikte wasplaats nodig heeft om een veewagen schoon te spuiten. Door de wasplaats aan de juiste situatie aan te passen, kunnen emissies voorkomen worden.

Volledig pakket

Met de Toolboxkaarten, de erfemissican en perceelsemissiescan biedt het ToolboxTeam een volledig pakket om telers te voorzien van praktische informatie en voorbeelden. Zo gaan kunnen we het risico op erfemissie steeds beter in kaart brengen. Dat is een eerste stap naar het verkleinen van afspoeling. Voor vragen kun je naar het loket met meeste gestelde vragen. Staat je vraag daar niet bij? Dan kun je altijd contact opnemen met één van de deskundigen achter de Erfemissiecoach.

Neem een kijkje op www.erfemissiecoach.nl