Aardappelbewaring anno 2020

Is jouw aardappelbewaring al gereed voor de nieuwe technieken en middelen? Maak samen met je CZAV-adviseur een analyse van de bewaarschuur, stem de middelenkeuze hierop af en bepaal of er nog aanpassingen nodig zijn.

Nieuwe middelen

Er verandert veel komend seizoen op het gebied van aardappelbewaring. De werkzame stof chloorprofam kan niet meer worden toegepast, en er zijn nieuwe producten beschikbaar. Afgelopen jaren hebben we alle nieuwe producten en machines uitvoerig getest, en aardappelpartijen intensief gevolgd voor het beste resultaat.

Op de voet volgen

Onze adviseurs hebben cellen met de nieuwe bewaarmiddelen op de voet gevolgd. Daarbij werd onder andere gekeken met verschillende rassen en type cellen/schuren. Het advies voor de teelt en bewaring stonden centraal in dit onderzoek. Als teler is het zaak je partij goed te kennen en deze ook goed te blijven volgen. Wil je meer informatie ontvangen? Laat dan je gegevens achter op deze webpagina. Een van onze adviseurs neemt contact met je op!

Alternatieve middelen zijn:

  • 1,4SIGHT
  • Argos
  • Biox-M
  • Ethyleen

Beslisboom

Met input van onder andere CZAV, is in opdracht van BO Akkerbouw een beslisboom ontwikkeld. Deze kan worden gebruikt als hulpmiddel voor het bepalen van de beste strategie. Door een aantal vragen te beantwoorden, wordt voor allerlei situaties de beste keuze aangegeven uit de beschikbare alternatieven. Overleg steeds met je adviseur of dit de definitieve keuze blijft.
Bekijk de beslisboom hier.

Meer informatie over bewaring? Bekijk onze Flyer over aardappelbewaring.