Cursus licentie IPM-KBA

Het gebruik van biociden voor de bestrijding van knaagdieren is in Nederland aan strenge eisen onderworpen. Deze biociden om knaagdieren te bestrijden worden rodenticiden genoemd. Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid en de kans op doorvergiftiging zijn de middelen voor professioneel gebruik op het eigen agrarisch bedrijf alleen nog te kopen wanneer je een bewijs van vakbekwaamheid hebt.

Vanaf 1 januari 2023 de licentie IPM-KBA nodig en het bedrijf moet zijn ingeschreven in het register IPM-KBA bij Bureau erkenningen via KPMB. Om de licentie te behalen moet je een theorie examen doen.

Helix Learning organiseert een cursus IPM-KBA van twee dagdelen op 6 oktober in Goes. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. Deelnemers ontvangen een aparte licentie IPM-KBA van Bureau Erkenningen voor de bestrijding van knaagdieren op het eigen agrarische terrein. Deze licentie is 5 jaar geldig.

Aanmelden 
Om de cursus bij te wonen, moet verplicht vooraf aangemeld worden. Aanmeldingen lopen via Helix Learning. Klik hier om aan te melden.

Bijeenkomst
Twee dagdelen inclusief examen
6 oktober om 09:00 uur
Scalda Stationspark Goes