Nieuws

De bruine bonen oogst 2017

Afgelopen weekend (23 en 24 september '17) heeft de bruine bonen oogst onder invloed van het goede weer een vervolg gekregen. Maandag 25 september jl. werd veel aangevoerd, bijna een kwart van het totaal wat tot nu toe binnen is. De kwaliteit van de bonen is goed. Het vochtgehalte van rond de 20% valt mee gelet op de recente wisselvallige weersomstandigheden. Het  aandeel breuk is eerder lager dan bij eerdere partijen werd waargenomen. De bonen gaan nu eerst voor de droger en worden later bewerkt voor aflevering. De eerste afroepen van de deze wintervoeding worden als gebruikelijk pas november verwacht. Wat betreft de interne planning sluit dat mooi aan op de zaaitarwe schoning die dan grotendeels achter de rug is.

Oogstnieuws! 2017

De graanoogst is, op een enkel perceel zomergerst of -tarwe, klaar. De bruine bonen oogst volgt binnenkort.

Overname Agro Vangeel door Luc Pauwels

Luc Pauwels nv (Assenede B) neemt activiteiten Agro Vangeel (Turnhout B) over.

Fysium® voor steviger, sappiger fruit

Door de ruimtebehandeling met Fysium® is het nu mogelijk het uitstalleven van het fruit extra te verlengen. Fysium® is toegelaten in appel op de Nederlandse markt voor ruimtebehandeling na de oogst.

Voorschotprijs granen 2017

De graanoogst is dit jaar extreem vroeg gestart met de oogst van wintergerst op 20 juni.

Al snel werden onder invloed van het droge warme weer meer percelen gedorst. Deze percelen waren niet altijd voor 100% rijp. In veel partijen waren nog behoorlijk veel groene korrels aanwezig, waardoor er veel extra aandacht in de bewaring nodig was. De kwaliteit van de geleverde wintergerst was in tegenstelling tot oogst 2016 goed. Gemiddeld liggen de opbrengsten rond het meerjaarlijks gemiddelde, maar met een grote spreiding. Op sommige droge zandgronden vielen de opbrengsten niet mee. 

Selfie actie CZAV Open Dag 2017

Ben je familie, vriend, vriendin of een kennis van Janet Van Oostenbrugge? Check dan haar BBQ agenda, want zij is namelijk de gelukkige winnaar van de Weber Combi BBQ set ter gelegenheid van de selfie actie tijdens de CZAV Open Dag 21 juni jl. op Rusthoeve.

Eerste wintertarwe geoogst 2017

CZAV ontving op 9 juli de eerste wintertarwe van oogst 2017. Nooit eerder werd zo vroeg in het jaar tarwe aangeleverd.

Waarom organische bodemverbeteraars toedienen?

Extra organische stof aanvoeren met behulp van compost verbetert de bodemstructuur, bewerkbaarheid en de lucht-waterhuishouding

CZAV Open Dag in alle opzichten toekomstbestendig

Ruim 2.500 bezoekers en meer standhouders dan ooit waren 21 juni jl. aanwezig op de 18de editie van de open dag van CZAV en proefboerderij Rusthoeve.

Graanoogst 2017 gestart

Graanoogst 2017 is dinsdag 20 juni jl. gestart met de oogst van wintergerst op Tholen. De gerst werd aangeleverd met een laag vochtgehalte van rond de 12,5%.

First36Last