Nieuws

Waarom organische bodemverbeteraars toedienen?

Extra organische stof aanvoeren met behulp van compost verbetert de bodemstructuur, bewerkbaarheid en de lucht-waterhuishouding

CZAV Open Dag in alle opzichten toekomstbestendig

Ruim 2.500 bezoekers en meer standhouders dan ooit waren 21 juni jl. aanwezig op de 18de editie van de open dag van CZAV en proefboerderij Rusthoeve.

Graanoogst 2017 gestart

Graanoogst 2017 is dinsdag 20 juni jl. gestart met de oogst van wintergerst op Tholen. De gerst werd aangeleverd met een laag vochtgehalte van rond de 12,5%.

CZAV OPEN DAG ACTIE

Bekijk het leven door een groene CZAV bril tijdens de open dag op woensdag 21 juni a.s.! Maak een selfie op de aangegeven SELFIE PUNTEN tijdens de open dag en post deze via social media met #czav. De meest originele selfie wordt beloond met een Weber Bar-B-Kettle combiset!

Voorkom hitte- en droogtestress bij uw gewassen (en uzelf)

De komende week worden wederom warme dagen voorspeld, waarbij de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt.

Afwikkeling graanoogst 2016

Oogst 2016 kenmerkte zich door grote verschillen, zowel in opbrengst als kwaliteit. Fusariumaantasting tijdens de bloei, gevolgd door een donkere junimaand lagen hieraan ten grondslag. Dit was het geval in grote delen van Europa, vooral in het noordelijke deel van Frankrijk, België, Nederland en delen van Duitsland. 

Fusarium onderzoek granen: doet u mee?

CZAV ondersteunt een onderzoek van WUR (Wageningen Universiteit & Research) naar een aantal strategieën ter vermindering van schimmelinfecties en gerelateerde mycotoxinen in granen.

Eerste koolmotten gesignaleerd in Zuid-Holland

De huidige, relatief lage temperaturen verhinderen niet dat de eerste koolmotten zich al gemeld hebben.

Emissiebeperking: wat zijn de mogelijkheden?

In de achterliggende jaren zijn er binnen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen grote stappen gezet in een beter, meer verantwoord en duurzamer gebruik van deze middelen.

Goede opkomst veldbijeenkomst in Voorne Putten

Op dinsdag 2 organiseerde CZAV wederom een succesvolle veldbijeenkomst. In Zuidland verzamelden 45 telers zich om bijgepraat te worden over de actualiteiten op teeltgebied.

First35Last