Nieuws

Geïntegreerde teelt belangrijk speerpunt voor CZAV

Telers en CZAV zijn zuinig op de bodem en de kwaliteit, daarom blijft CZAV sterk inzetten op zorgvuldig beheer van bodem en omgeving.

Welke compost kun je gebruiken?

Het is belangrijk om na te gaan hoe de kwaliteit van de compost is en of deze op de juiste manier gecertificeerd is.

Extra’s risico voor blauwmaanzaadteelt

Door de residuoverschrijvingen kleven er een aantal extra risico’s aan de teelt van blauwmaanzaad die zich voorafgaand niet laten voorspellen of managen.

Verleng je licentie op tijd

De komende periode organiseert CZAV samen met Helix Learning op meerdere momenten verlengingen voor verschillende vakbekwaamheidslicenties.

Verruimde norm voor beschadiging zaden zomergerst

Op verzoek van de zaaizaadsector (Plantum) besloot de Vaste Commissie voor zaaizaden van de NAK de kwaliteitsnorm voor beschadiging voor zomergerst te verruimen van 10% tot maximaal 30%.

BO akkerbouw roept telers op wensen door te geven

Voor het nieuwe onderzoek roept BO Akkerbouw telers op hun wensen in te dienen. Met de antwoorden wordt het onderzoek verder vormgegeven.

Rassenadvies maïs 2021

De nieuwe CSAR aanbevelende rassenlijst voor 2021 is gepubliceerd, samen met de resultaten van het demovelden zijn de CZAV-voorkeursrassen bepaald.

BO Akkerbouw verlengt onderzoeksprogramma

Brancheorganisatie Akkerbouw diende afgelopen oktober een aanvraag in voor verlenging van haar onderzoeksprogramma.

Afdekmaterialen: wel of niet afdekken?

Bieten en cichorei zijn gevoelig voor vorst en vochtige weersomstandigheden. Daarom speelt het moment van afdekken een belangrijke rol in de bewaarresultaten.

Vacature Manager Supply Chain / lid MT (fulltime, m/v)

Wij zoeken een ervaren supply chain manager met leidinggevende capaciteiten, die het leuk vindt om een optimale planning en afstemming in een bedrijfsketen te managen.

First3Last