Open Dag CZAV/Rusthoeve

21 juni 2023

De Open Dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve vindt jaarlijks op de derde woensdag van juni plaats. Ook dit keer verwelkomen we je graag op onze Open Dag CZAV/Rusthoeve 2023 met als thema ‘Teelt in transitie’. Je bent van harte welkom op 21 juni 2023 tussen 9.00 en 19.00 uur in Colijnsplaat. 

Teelt in transitie

Deze editie staat in het teken van ‘Teelt in transitie’. Tijdens de Open Dag laten we de nieuwste ontwikkelingen zien van gewassen in transitie. Denk daarbij aan teelten die in het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) passen als stikstofbindende en eiwitrijke gewassen. Maar ook de transitie en innovaties binnen de bestaande gewassen in het bouwplan. Op een efficiënte manier omgaan met bodem, plant, vee en het bedrijf zijn onderdeel van het Actieprogramma. Er zijn allerlei technieken en producten die bijdragen aan een betere water- en bodemkwaliteit. Dat is allemaal terug te zien tijdens Open Dag.

Virtuele standhouders

De virtuele standhouders hebben een plekje online! Bij een aantal standhouders kun je zowel online als fysiek langsgaan. Ze hebben hun uiterste best gedaan om op deze plek een toelichting te geven op een interessant stuk, een video of presentatie te presenteren. Klik op het logo om een bezoekje te brengen.

Licentie verlengen?

Op de Open Dag CZAV/Rusthoeve heb je de mogelijkheid om je licentie te verlengen voor de onderdelen‘Teelt’ en ‘Veiligheid & Techniek’. Mis je nog een bijeenkomst? Volg er dan een op de Open Dag. Zo sla je twee vliegen in een klap, want je kunt ook direct een rondgang volgen en je vragen stellen aan onze adviseurs. Download het formulier, vul hem alvast in en neem het mee naar de Open Dag.

Download het registratieformulier

Doe mee aan de afsluitende bijeenkomst van Proefboerderij Rusthoeve, ZLTO en Delphy

Op Open Dag CZAV/Rusthoeve beginnen we dit jaar vroeg met een ontbijtsessie ter afronding van het project 'Kennisdeling, de sleutel tot een succesvolle transitie naar een duurzame landbouw' van Proefboerderij Rusthoeve, ZLTO en Delphy. We staan stil bij bodem, water, korte ketens, biodiversiteit, ondernemerschap en meer. Inloop vanaf 08:00 uur en de bijeenkomst duurt tot 09:45 uur. In verband met catering is opgave verplicht!

Aanmelden

Neem deel aan de kennissessie van Rabobank

Naast de diverse rondgangen wordt er ook een kennissessie georganiseerd. Gea Bakker-Smit en Cindy van Rijswick geven een interactieve workshop over 'Visie op Akkerbouw richting 2030'. Ben jij geïnteresseerd? Ga dan zeker naar de kennissessie van Rabobank om 10:00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, meld je daarom vooraf aan via onderstaande knop.

Aanmelden

Rondgangen

Aardappelen

De teler wordt steeds uitgedaagd om nieuwe strategieën toe te passen in de aardappelteelt. We laten alle mogelijkheden zien tijdens de Open Dag.

Doorlopende rondleiding

Pootgoed

Een juiste bemesting en plantgezondheid: wat is de invloed op opbrengst, knolaantal en kwaliteit en hoe kan dat worden beïnvloed?

10:15, 13:45, 15:45 uur

Graan

CZAV werkt nauw samen met de graanindustrie in de beoordeling en keuze van kwaliteitsrassen. Ook onderzoek naar fungiciden en plantversterkers blijft een belangrijke rol spelen.

Doorlopende rondleiding

Uien

Tijdens de Open Dag geven we telers onze ervaring mee op het gebied van geïntegreerde onkruidbeheersing in uien. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de beste bemestingsstrategie.

Doorlopende rondleiding

Suikerbieten

Voor suikerbieten is een goede bladgezondheid van groot belang, ook de keuze van de juiste rassen speelt hierbij een rol.

Doorlopende rondleiding

Bodemplein

Ontwikkelingen en mogelijkheden voor de toekomst, met aandacht voor bodemverbetering en -vruchtbaarheid en de rol van eiwitgewassen in het bouwplan. Ook laten we mengsels voor groenbemesting, akkerranden en bufferstroken zien.

Doorlopende rondleiding

Biobased

In de Biobased Innovation Garden worden al meerdere jaren gewassen getest die toegepast kunnen worden in de biobased economy, als grondstof van producten.

15:15 uur

Strokenteelt

Toekomstbestendige landbouw: van breed naar smal. Strokenteelt is een compleet nieuw teeltsysteem, waar veel positieve effecten aan worden toegeschreven.

10:45 uur

Ruwvoer

Een duurzame eiwitvoorziening is één van de grote uitdagingen voor gezonde voeding in de toekomst. We geven meer inzicht in teelt- en afzetpotentie van kansrijke eiwitrijke gewassen.

10:15, 13:15, 14:45 uur

Graszaad

We zoomen in op organische mesttoepassingen en mechanische onkruidbeheersing in graszaad.

09:45, 14:15 uur