Open Dag CZAV/Rusthoeve

23 juni 2022

De Open Dag CZAV/Rusthoeve is verplaatst naar donderdag 23 juni 2022. Je bent van harte welkom tussen 9.00 en 19.00 uur in ColijnsplaatDe Open Dag CZAV/Rusthoeve is hét netwerkevent voor Zuidwest-Nederland in de plantaardige sector. Ruim 2.500 bezoekers nemen deel aan workshops, interessante rondleidingen, gezelligheid en hapjes en drankjes. Houd deze pagina in de gaten voor verdere details!

Thema: Innoveren & renderen

Dit jaar is het thema 'Innoveren & renderen'. Een breed en actueel thema binnen de landbouwsector, waar alle telers nu mee te maken hebben. CZAV denkt actief mee op landelijk niveau om deze uitwerking zo haalbaar en praktisch mogelijk te maken. Door proeven aan te leggen en alternatieven te bekijken, blijven we meezoeken naar antwoorden", aldus CZAV. "Met de telers delen we onze concrete ervaring en voorzien we in deskundig advies. CZAV en Rusthoeve vullen elkaar daarbij uitstekend aan. We hebben samen een enorme schat aan kennis én een proefboerderij waar we vele mogelijkheden kunnen uitproberen. We laten we niet alleen de resultaten zien, maar ook onze aanpak voor innoverend en renderend telen.

Standhouders

De standhouders hebben een plekje online! Bij een aantal standhouders kun je zowel online als fysiek langsgaan. Ze hebben hun uiterste best gedaan om op deze plek een toelichting te geven op een interessant stuk, een video of presentatie te presenteren. Klik op het logo om een bezoekje te brengen.

Spuitlicentie verlengen?

Op de Open Dag CZAV/Rusthoeve heb je de mogelijkheid om je licentie te verlengen voor het onderdeel ‘Teelt’ en ‘Veiligheid & Techniek’. Mis je nog een bijeenkomst? Volg er dan een op de Open Dag. Zo sla je twee vliegen in een klap, want je kunt ook direct een rondgang volgen en je vragen stellen aan onze adviseurs. Aanmelden is verplicht! 

Aanmelden

Jongerenprogramma

Dit jaar zal ZAJK in samenwerking met ZLTO een jongerenprogramma organiseren met het thema ‘Be wise, bereken je kostprijs’ op de Open Dag CZAV/Rusthoeve van 12.00 – 13.30 uur (inclusief gratis lunch).

Duurzame bedrijfsvoering wordt het nieuwe normaal, maar aan de andere kant blijven de kosten stijgen. Welke keuzes maak je als ondernemer voor de lange termijn? Dit vraagstuk wordt tijdens het jongerenprogramma toelicht door sprekers van ZLTO, Delphy en akkerbouwer Tonco Padmos.

Neem deel aan de kennissessie!

Naast de diverse rondgangen wordt er ook een kennissessie georganiseerd. Marjoleine Hanegraaf (WUR) en Bart Timmermans (LBI) geven een sessie over 'Toekomstgericht advies voor organische stofbalans met nutriënten'. Ben jij geïnteresseerd in dit onderwerp? Ga dan zeker naar de kennissessie om 10:30 uur.

Aardappelen

Aardappelen

De teler wordt steeds uitgedaagd om nieuwe strategieën toe te passen in de aardappelteelt. We laten alle mogelijkheden zien tijdens de Open Dag.

Doorlopende rondleiding

Pootgoed

Loofdoding speelt een belangrijke rol in de pootaardappelteelt. Samen met telers gaan we op zoek naar nieuwe gereedschappen die iets kunnen betekenen in de loofdoding.

10:15, 13:45 en 15:45

Graan

CZAV werkt nauw samen met de graanindustrie in de beoordeling en keuze van kwaliteitsrassen. Ook onderzoek naar fungiciden en plantversterkers blijft een belangrijke rol spelen.

Doorlopende rondleiding

Uien

Tijdens de Open Dag geven we telers onze ervaring mee op het gebied van geïntegreerde tripsbeheersing in uien. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van natuurlijke vijanden.

Doorlopende rondleiding

Suikerbieten

Voor suikerbieten is het van belang om gewas goed te controleren en een goede insectenbeheersing uit te voeren met het behoud van natuurlijke vijanden.

Doorlopende rondleiding

Graszaad

Tijdens deze rondgang gaan we dieper in op de vermeerdering van graszaad: raszuiverheid, beheersing van roest en mechanische onkruidbeheersing.

9:45 en 14:15

Bodemplein

Op het bodemplein laten we vooral ontwikkelingen zien en kijken we welke mogelijkheden goed zijn voor de toekomst. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan bodemverbetering en -vruchtbaarheid.

Doorlopende rondleiding

Biobased

In de Biobased Innovation Garden worden al meerdere jaren gewassen getest die toegepast kunnen worden in de biobased economy, als grondstof van producten zoals bouwmaterialen, papier, karton, rubber, kleren en kleurstoffen. (Meld je hier aan voor deze rondleiding)

10:45 en 14:45

Strokenteelt

Toekomstbestendige landbouw; van breed naar smal. Strokenteelt is een compleet nieuw teeltsysteem, waar veel positieve effecten aan worden toegeschreven, zoals een verhoogde biodiversiteit en minder ziektedruk.
(Meld je hier aan voor deze rondleiding)

12:45 en 16:15

Ruwvoerplein

Een duurzame eiwitvoorziening is één van de grote uitdagingen voor gezonde voeding in de toekomst. We geven meer inzicht in teelt- en afzetpotentie van kansrijke eiwitrijke gewassen als veldbonen, soja, etc.

Gehele Open Dag te bezoeken