Inzameling lege big bags

Via CZAV is het mogelijk om op een verantwoorde wijze lege big bags in te leveren. Ook dit jaar kun je meedoen aan de gezamenlijke inzamelactie van CZAV, Nedato en Klein Recycling. Er is dit jaar één ophaalronde waarbij lege CZAV big bags van zaaigraan, kunstmest en pootgoed worden ingezameld. We nemen geen landbouwfolie of andere folie in.

De ophaalronde vindt plaats van 17 juni t/m 5 juli. Het ophaalschema vind je hieronder. Dit schema wordt aangepast op basis van belangstelling en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Aanmelden

Aanmelden is binnenkort mogelijk.

Datum Regio
17-6 Voorne Putten & Hoeksche Waard
18-6 Hoeksche Waard & Goeree-Overflakkee
19-6 Goeree-Overflakkee & Schouwen-Duiveland
20-6 Schouwen-Duiveland & Noord-Beveland
21-6 Noord-Beveland & Walcheren
24-6 Walcheren & Zuid-Beveland 
25-6 Zuid-Beveland
26-6 Zeeuws-Vlaanderen
27-6 Zeeuws-Vlaanderen
28-6 Tholen
1-7 Tholen
2-7 Brabant
3-7 Groot Brabant (ten oosten van de A16)
4-7 Groot Brabant (ten oosten van de A16) & Dordrecht
5-7 Inhaaldag

Voorwaarden

Zorg ervoor dat de big bags:

  • Uiterlijk om 7:00u windvast klaarliggen;
  • (1 bundel = 15 CZAV big bags) / (1 bundel = 8 pootgoed big bags)
  • Helemaal leeg zijn (stop geen landbouwfolie in big bags);
  • Goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor de chauffeur vanaf de openbare weg;
  • Geen ander afval bevatten.

Wat inleveren?

Big bags van pootgoed, kunstmest en zaaigranen worden opgehaald. Dit jaar is er maar één ophaalronde. Landbouwfolie of andere folie wordt dit jaar niet opgehaald. 

Buiten deze actie vallen: alle vormen van stretch-, wikkel- en vervroegingsfolie. Ook inlevering van acryldoek, wikkelnetten, banden, harde kunststoffen en andere hierboven niet genoemde materialen zijn niet toegestaan. 

Landbouwfolie

Gezien de veranderingen in de recyclingindustrie is het niet vanzelfsprekend plastics te verwerken. Daarom kunnen telers voor de inzameling van landbouwfolie terecht bij Daly Plastics. Via de webshop van Daly Plastics kan 24 uur per dag een aanvraag gedaan worden om landbouwfolie te laten inzamelen. De aanvraag wordt ingepland in het rijschema; de route en planning met alle postcodes zijn overzichtelijk terug te vinden op onze de website van Daly Plastics. 

Meer weten?