Actueel

Vacature: Portfolio Manager

/ Categorieen: Nieuws, Memo's

Heb jij je bewezen in de (inter)nationale handel, in het aansturen van een commerciële afdeling, het gezamenlijk werken vanuit meerdere disciplines aan het bedrijfsdoel, innovatie, lanceren van nieuwe producten in nieuwe markten en ben je gewend om deals binnen te halen? Soliciteer dan voor de functie: Portfolio Manager granen/(zaai)zaden (lid MT)

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) in Wemeldinge is dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland waarbij ruim 3.000 actieve agrarische ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt zijn aangesloten. Het belang van het leveren van een meerwaarde voor bedrijfsrendement van de leden staat voorop. Door de platte organisatie zijn de communicatielijnen kort en kan er snel ingespeeld worden op vragen en ontwikkelingen, zodat de kernwaarden klantgerichtheid, kostprijs en kennis worden waargemaakt
Een belangrijke activiteit van CZAV is de inname, opslag en het vermarkten van granen, zaden en peulvruchten. Verder wordt er aan agrarische ondernemers, loonwerkers, samenwerkingspartners en andere groothandelsklanten onder andere meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, veevoeders, zaaizaad, pootgoed, aardolieproducten en bedrijfsartikelen geleverd.
CZAV werkt voortdurend aan versterking van haar in- en verkooppositie door middel van samenwerkingsverbanden als CropSolutions en (meerderheids)deelnemingen in bij voorbeeld Cebeco Granen, Agriant, Agrea, Luc Pauwels (B), Nedato, etc. Voor veevoeders is er een intensieve samenwerking met AgruniekRijnvallei.

Door het aankomend vertrek van de huidige manager, zoeken wij een ervaren Commercieel Manager / Trader met leidinggevende capaciteiten, die als ‘meewerkend voorman’ ook zelf de business ontwikkelt en de deals doet. Je wordt verantwoordelijk voor het portfolio van (zaai)granen, (zaai)zaden, peulvruchten, pootgoed en rundveevoeders (GZP).

Functie-omschrijving

Realiseren van gerichte groei op bestaande markten en ontwikkelen van nieuwe markten

Na een gedegen inwerkperiode word je eindverantwoordelijk voor de overall dagelijkse aansturing van de afdeling GZP (3 fte), inclusief beheer van de voorraden, posities en andere risico’s.

 • Medeverantwoordelijk voor inkoop, verkoop, logistiek, administratie en alle andere disciplines rondom de tradingactiviteiten en de granenpool.
 • Je bepaalt mede de richting en strategie voor jouw productgroepen, maakt deel uit van het managementteam en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.
 • Je maakt deel uit van het telerszakenoverleg en geeft daarin mede richting en uitvoering aan het commercieel en logistiek beleid. Voor jouw productgroepen stuur je de buitendienst functioneel aan.
 • Je formuleert de commerciële doelstellingen en bewaakt het behalen ervan.
 • Je levert een constructieve bijdrage aan verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf door nieuwe projecten en nieuwe product/marktcombinaties.
 • Je werkt aan goede en langdurige relaties met partners in de verwerkende industrie, toeleverende bedrijven, samenwerkingsverbanden en deelnemingen met als doel de toegevoegde waarde voor onze klanten te verhogen.
 • Je bent de gesprekspartner voor externe contacten en voor de interne collega’s. Tevens vertegenwoordig je CZAV bij belangenorganisaties.
 • Uiteraard ontwikkel je als ‘meewerkend voorman’ ook zelf de business, doet deals, initieert en drijft projecten om daarnaast ruimte te laten voor het managen van de afdeling en het commerciële team in algemene zin.

 

 

Functie-eisen

Trader met leadership skills en visie op (internationale) handel

 • Een afgeronde HBO of WO-studie commerciële economie, bedrijfskunde, internationale (agrarische) handel, akkerbouw/tuinbouw, etc.
 • Minimaal 5 - 10 jaar handelservaring in inkoop/verkoop van granen of (zaai)zaden.
 • Ervaring in de internationale handel.
 • Leidinggevende ervaring is een pre.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Kennis van meerdere moderne talen (Duits, Frans) is een pre.
 • Je bent bereid meerdere keren per jaar te reizen.

Competenties

 • Ondernemend en slagvaardig. 
 • In staat te leiden vanuit visie en met strategisch inzicht.
 • Commercieel boegbeeld, zowel extern- als intern zichtbaar en actief.
 • Bedrijfskundig inzicht en in staat de onderneming op een hoger niveau te brengen.
 • Je kunt algemene doelen vertalen naar concrete, kwantitatief onderbouwde plannen en business cases.
 • Je staat dichtbij de werkvloer en voelt je thuis binnen een bedrijf met een praktisch ingestelde en informele bedrijfscultuur.
 • In staat verantwoordelijkheden te delegeren, te coachen en medewerkers te ontwikkelen vanuit duidelijke sturing.
 • Internationaal georiënteerd.
   

Standplaats
Wemeldinge (ZL)


Aanbod
Onze opdrachtgever biedt een veelzijdige handelsrol bij dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland die kennis levert aan, producten koopt van en levert aan agrarische ondernemers waarbij de toegevoegde waarde voorop staat. CZAV is een slagvaardige, platte organisatie met informele bedrijfscultuur en korte communicatielijnen. Het bedrijf biedt een stimulerende omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng in een dynamische commerciële omgeving. Uiteraard gaat dit gepaard met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Reageren

CZAV heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Portfolio Manager exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers, telefonisch bereikbaar op 06 224 12 514.

Wil je solliciteren, klik hier. https://www.ceresrecruitment.nl/nl/vacancy/1001393

 

Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.czav.nl.

Een persoonlijkheidsvragenlijst en een assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Vacature: Portfolio Manager