Actueel

Instandhoudingstermijn vanggewas ecologisch aandachtsgebied verkort

/ Categorieen: Nieuws, Memo's

Vanggewassen die worden geteeld in de categorieën 1 en 2 - om aan de 5% ecologisch aandachtsgebied eis te voldoen - moeten vanaf nu minimaal 8 weken aan de instandhoudingstermijn voldoen. Eerder was dit 10 weken. Dat meld het RVO. Binnenkort zal ook de uitvoeringsregeling rechtstreekse betaling hierop worden aangepast. Eerder was de 8 weken termijn al geldig voor vanggewassen aaltjesbestrijding (categorie 2), maar nu ook voor vanggewassen in het algemeen inclusief na vlas of hennep (categorie 1). Er wijzigt niets voor vanggewas onderzaai van gras en vlinderbloemige gewassen (categorie 3). 

 

Gecombineerde opgave

De gecombineerde opgave kan nog tot 15 mei worden ingediend. Daar zijn nog wat wijzigingen in doorgevoerd in vergelijking met andere jaren. Zo mogen ecologische aandachtsgebieden niet langer worden bespoten met gewasbeschermingsmiddelen. Verder moet worden verklaard dat de boer zelf gebruiker is van de percelen of verklaren dat hij toestemming heeft om de percelen te gebruiken voor landbouw. Ook gaan de sancties bij het niet naleven van de vergroeningsvoorwaarden omhoog van 120% naar 125%.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ecologisch aandachtsgebied? Klik dan hier om de CZAV folder over Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en Vergroening te lezen.

Instandhoudingstermijn vanggewas ecologisch aandachtsgebied verkort

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x