Vernieuwd rassenadvies maïszaad

De folder CropSeeds Maiszaad is weer beschikbaar voor het nieuwe seizoen. In de folder vind je een overzicht van de door CSAR aanbevolen rassenlijst en advies voor het kiezen van de meest geschikte rassen, ontsmetting, zaaihoeveelheid en bemesting. Naast de in de folder aanbevolen rassen, levert CZAV voordelige maïsrasmengsels van Syngenta waarmee al jaren ervaring is opgedaan. Uiteraard is het ook mogelijk om enkelvoudige rassen zelf te combineren en te mengen, mits de FAO en afrijping overeenkomen. CZAV levert nagenoeg alle rassen van elke kweker en is daarmee onafhankelijk in de advisering voor de beste keuze voor jouw bedrijf.

Zaaizaadbehandeling

Meerdere kwekers combineren een ontsmetting tegen vogels en/of ritnaalden met coatings op basis van biostimulanten, sporenelementen en bodembacteriën. De jonge plant heeft hiermee een snelle beginontwikkeling, een groter wortelstelsel en uiteindelijk een meeropbrengst in droge stof en kwaliteit. Komend seizoen zullen CropSolutions en CZAV met deze verschillende coatings opnieuw een aantal praktijkproeven uitvoeren op de proef- en praktijkvelden.

Ontsmetting met Force

In 2023 is de zaaizaadontsmetting Force beschikbaar tegen bodeminsecten en de zaaizaadontsmetting Korit tegen vogelvraat. Vraag jouw CZAV-adviseur welke ontsmetting er beschikbaar zijn per ras. Het gebruik van zaaizaadontsmetting met Force kent een aantal aandachtspunten. Force werkt door middel van een dampwerking. Zorg er daarom voor dat het gezaaid in vaste grond komt te liggen. Niet te diep, maar wel in een fijn/gesloten zaaibed.

Vogelschadeverzekering

Limagrain biedt LG MaisService (vogelschadeverzekering) aan op alle LG-rassen met Starcover-Force zaadcoating en voorziet in gratis maïszaad voor overzaai bij serieuze plantuitval door vogelvraat. Let op! De verzekering geldt alleen wanneer de bestelling vóór 1 mei 2023 online wordt geregistreerd. Meer weten? Bekijk de website van Limagrain.