Hoe vul jij het bouwplan in?

Veel wintertarwe en wintergerst is gezaaid, waarvan een groot deel onder goede omstandigheden. Het bouwplan voor oogst 2023 is daarmee nog niet volledig ingevuld. Onder de aandacht brengen we nog de mogelijkheden om peulvruchten te telen, die voor het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) specifieke voordelen kunnen bieden. Ook cichoreicontracten zijn nog af te sluiten. Bedenk hierbij het hoge saldo dat haalbaar is.

Zomergranen

Waar het bouwplan met zomergranen compleet wordt gemaakt, brengen we voor zomertarwe de volgende rassen onder de aandacht die we uit voorraad kunnen leveren: Quintus (gebaarde vroegrijpende tarwe), Duncan of Hexham (stevig en gezonde zomertarwes met een hoge opbrengstpotentie). Voor zomergerst is dat het ras Planet waar we al jarenlang goede ervaring mee hebben met mooie stabiel hoge opbrengst. Wij vragen om verwachtingen en bestellingen op tijd door te geven. Er wordt geen groot areaal voorzien. Contracteren van graanoogst 2023 behoort tot de mogelijkheden en geven we zeker ter overweging.

Bestellen

Bestellen kan via de bestelmodule op Mijn CZAV en in de CZAV app of stuur een e-mail naar bestellen@czav.nl. Neem contact op met jouw CZAV-adviseur als je graag in overleg de rassenkeuze maakt.