Vijf gewasbeschermings middelen toegestaan door Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vijf nieuwe middelen toegelaten die belangrijk zijn voor de land- en tuinbouw. Gro-Stop Electro is een anti-spruitmiddel en is toegelaten voor ruimtebehandeling in de consumptie- en zetmeelaardappelen teelt. Dit geldt ook voor het fungicide Topenco 100 EC in de appel- (onbedekte teelt), courgette- (bedekte substraatteelt) en komkommerteelt (bedekte substraatteelt). 


Drie onkruidbestrijdingsmiddelen 

Ook zijn de herbicide Flame en TBM 75 WG toegelaten voor de graanteelt. Flame is een na opkomst toepassing in de teelt van wintertarwe, wintergerst, zomertarwe en zomergerst. TBM 75 WG is een na opkomst toepassing in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst en haver. Ook de herbicide Kyleo is toegelaten in de pitvruchtenteelt, op onverharde terreinen, op half-open en open verhardingen. 


Etiket uitgebreid 

Het etiket van enkele middelen is door het Ctgb uitgebreid. Dit geldt voor insecticide BIO 1020 en de fungicide Kumulus S, Signum en Geoxe. 
 

bron: Nieuwe Oogst