Profiteer van de zomerzaagselactie

Een goede uiergezondheid leidt uiteindelijk tot minder kosten en minder gebruik van antibioticum. Ook is de uiergezondheid een uitstekende pijler voor dierwelzijn en zorgt het indirect voor meer werkplezier.

Start met een schone omgeving

De eerste stap begint bij hygiëne. Een visueel schone koe duidt op een schone omgeving en een lage infectiedruk. Ook bij droge koeien en drachtige vaarzen is reinheid van het ligbed belangrijk. Bij ongeveer 60% van de drachtige vaarzen zijn de slotgaten twee maanden voor het afkalven al open. Bij koeien in de droogstand is het vergelijkbaar. Veel gevallen van uierontsteking in het begin van de lactatie worden veroorzaakt door infecties met omgevingskiemen tijdens de droogstand.

Belang van strooisel 

Voor een goede vochtopname is het belangrijk dat strooisel droog is. Bacteriën verspreiden zich met name in een warme en vochtige omgeving. Een goede aanvulling is het regelmatig gebruik van boxkrijt of kalk wat de pH-toestand laat fluctueren. Ook dit remt de infectiedruk.

Zomerzaagselactie

Profiteer nu van onze scherpe zomerprijzen voor zaagsel. Naast zaagsel hebben we ook diverse andere strooiselproducten in ons assortiment. De actie loopt tot en met 31 juli 2019.

Voor meer informatie en bestellen kunt u contact opnemen met uw rundveespecialist:

Ard van de Griend           06-51 29 46 85
Bert Gideonse                  06-51 38 28 87
Joost van der Bol            06-15 21 32 64