Het product Aminoboost van CropSolutions voldoet aan Skal eisen

In het kader van het stimuleren van biologische landbouw wordt het steeds belangrijker dat de producten die wij en onze gezamenlijke inkoop- en kennisorganisatie CropSolutions leveren voldoen aan de eisen van Skal en FiBL. 

 

CropActiv Aminoboost

FiBL is een onafhankelijk bedrijf die zich inzet om biologische agricultuur te stimuleren. Zij controleren of producten voldoen aan de eisen van Skal. Als een product voldoet aan de eisen van Skal betekent dit dat het productieproces voldoet aan de wettelijke eisen die gesteld worden om een product biologisch te noemen. Alle producten die aan deze eisen voldoen komen op de Dutch input list van Skal. Sinds kort staat CropActiv Aminoboost op de Dutch input list van Skal. Deze inputlist is een database waar alle Skal/FiBL gecertificeerde producten binnen Nederland op staan. Momenteel zitten meerdere producten vanuit de FoliPlus en CropActiv lijn nog in aanvraag bij FiBL. 

 

Toekomst

Naar verwachting kunnen ook wij als agrarische coöperatie een steeds groter aandeel bieden in het stimuleren van biologische landbouw. Innovatiegroep 'Biologisch' is hier een mooi begin van. Specialisten uit de biologische sector van onze CropSolutions partners komen bij elkaar om ontwikkelingen en kennis te delen. Hierdoor blijven wij en onze partners op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de biologische landbouw.