Alweer een mooie uitkering voor de leden van CZAV

Het jaar 2020-2021 werd bij CZAV, haar leden en klanten voor het tweede jaar op rij gekenmerkt door de beperkingen die het coronavirus met zich meebrachten, gevolgd door de huidige hectische situatie in de wereld. De activiteiten moesten doorgang vinden om de voedselproductie te waarborgen binnen alle beperkingen en marktwerkingen. Met vereende inspanningen van alle betrokkenen lukte dat. Nu iedereen druk is met de voorjaarswerkzaamheden, keert CZAV voor de tweede keer een ledenuitkering uit.

 

De telers profiteren wederom allemaal

De verkoop van de retail activiteiten levert een extra uitkering op voor onze leden. De opbrengst wordt uitbetaald in de vorm van een ledenuitkering. In overleg met de vertegenwoordigers van de leden in de raad van commissarissen en de ledenraad is besloten om over de boekjaren 2019/2020 tot en met 2021/2022 een uitkering te doen van in totaal vijf miljoen euro. Dit in verhouding met de omzet die gerealiseerd is door een individueel lid.

 

Opbouw uit verschillende productgroepen

De basis van de uitkering van dit jaar van ongeveer 1,5 miljoen, is de gerealiseerde omzet over het boekjaar 2020/2021. Daarnaast is er voor de productgroep organische meststoffen een maatwerkoplossing gecreëerd gebaseerd op de bijdrage van de betreffende leden.

 

Met z’n allen ertegenaan

We zijn trots op het enthousiasme en de inzet van onze boeren en collega’s. Samen zorgen we voor een goede beschikbaarheid van producten zodat onze leden optimaal hun bedrijf kunnen runnen. De situatie in de wereld biedt na corona en met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne behoorlijk wat uitdagingen, tegelijkertijd leven we mee met de slachtoffers en vluchtelingen.