Digitale diensten

Mijn CZAV biedt je een scala aan digitale diensten die assisteren bij jouw teelten en jouw bedrijfsvoering en -administratie helpen versoepelen. Bekijk hieronder het overzicht van alle tools en programma's. Heb je al een account bij Mijn CZAV, dan kun je daarop inloggen via de knop rechtsboven in beeld. In je persoonlijke omgeving zijn al diverse modules voor je geactiveerd. Heb je interesse in andere tools, neem dan contact op met ons via marketing@czav.nl

 

Bestellen  

Heb je een account bij Mijn CZAV dan is het plaatsen van een bestelling extra makkelijk! Maak, eventueel met je bestelhistorie,  vliegensvlug je keuze uit verschillende productcategorieën zoals, zaai- en pootgoed, bemesting, gewasbescherming, biologisch of bedrijfsartikelen. Jij bepaalt wanneer jouw producten geleverd moeten worden. Zet de door jou veelgebruikte producten direct in je 'favorieten'. Zo wordt bestellen de volgende keer nog makkelijker. 

 

Mijn CZAV App op de App Store van Apple Mijn CZAV app in de Google Play store voor AndroidTeelt Alert app en Gewas- en Weeradvies

Als u al gebruik maakte van de Gewas- en weeradviesdienst, dan kunt u nu deze dienst ook digitaal ontvangen met de CZAV Teelt Alert app. In één oogopslag krijgt u een totaalbeeld van de ziektedruk voor veel voorkomende ziekten in gewassen zoals Phytophthora in aardappelen en Fusarium in Tarwe. De Teelt Alert app kan u helpen bij het maken van de juiste keuze in gewasbescherming. Lees meer over de Teelt Alert app en Gewas- en Weeradvies.

 

Mijn Aankopen 

In ‘Mijn Aankopen’ zie je in één overzicht alle gegevens van je aankopen bij CZAV terug, zoals afgeleverde producten, bondata, bonnummers, factuurnummers en de factuurdata.   
 

Mijn Oogst  

Net oogstproduct geleverd bij CZAV en wil je weten wat de analysegegevens zijn van de geleverde oogstpartijen? 'Mijn Oogst' toont razendsnel na levering informatie over onder andere eiwit- en vochtpercentage en hectoliter gewicht. 
 

Mijn Mineralen 

Gegevens bekijken van de door CZAV afgeleverde meststoffen? Met ‘Mijn Mineralen’ kun je per productgroep en gewenste periode eenvoudig een overzicht printen van de afgeleverde producten, uitleverdata en bijbehorende factuurnummers. Ook kun je hier zien hoeveel kilogram stikstof, fosfaat, kali of droge stof het product bevat.     
 

Mijn Gewis 

Vergroot de effectiviteit van je ziekte- en onkruidbespuitingen met de gratis basisversie van 'Mijn Gewis'. Op basis van regionale weersinformatie en producteigenschappen van gewasbeschermingsmiddelen vertelt deze tool onder andere wat het optimale tijdstip is voor je bespuiting.  
 

Mijn Teeltmonitor  

‘Mijn Teeltmonitor’ geeft de mogelijkheid om gegevens van jouw eigen tarwe-, zaaiuien- en plantuienteelt te vergelijken met die van andere bedrijven of met het gemiddelde. Dit kan op alle belangrijke onderdelen van de teelt zoals gewasbescherming, bemesting, kwaliteit en opbrengst. 
 

Mijn Teeltregistratie  

Voer met ‘Mijn Teeltregistratie’ je teeltregistratie digitaal in. Heb je een managementpakket van AgrovisionDacomIsagri of Opticrop, dan kun je de teeltregistratie ook vanuit dit pakket digitaal insturen. Raadpleeg hiervoor wel je softwareleverancier. 


Check  

Met ‘Check’ kun je op een eenvoudige manier de mineralenbalans van jouw bedrijf opmaken aan de hand van het bouw- en bemestingsplan. Breng in kaart hoeveel en welke meststoffen je wilt en kunt gebruiken. Het grote voordeel van Check is dat de module alle recente wetgeving en nieuwe wetenschappelijke kennis op gebied van mineralenbeleid bundelt, zodat berekeningen altijd actueel zijn. 
 

Gewasbeschermingsmonitor  

De 'Gewasbeschermingsmonitor' geeft richtlijnen om doorgevoerde maatregelen op het gebied van gewasbescherming gedurende het gehele seizoen bij te houden, zoals fysische, mechanische en biologische maatregelen. Zo voldoe je altijd aan de laatste wet- en regelgeving. Daarnaast is het registreren van een vruchtwisselingsplan, rassenkeuze, uitgangsmateriaal, emissiebeperkende maatregelen en de keuze van gebruikte gewasbeschermingsmiddelen onderdeel van deze module.   

 

Technische berichten  

Op de hoogte zijn van actuele onderwerpen met betrekking tot bodem, bemesting en gewasbescherming? Lees jezelf 'bij' in onze technische berichten. In deze updates tref je actua over thema’s als precisielandbouw, bemestingsplannen, mogelijkheden van groenbemesters en gewasbeschermingsplannen.
 

Ledennieuws  

Specifieke nieuwsberichten die voor jou als gebruiker van Mijn CZAV van belang zijn publiceren we in de rubriek 'Ledennieuws'. Je vindt er bijvoorbeeld presentaties van teeltbijeenkomsten, vragenlijsten voor je spuitlicentieverlenging of droogtarieven. 
 

Mijn kniptormonitor 

Door op het juiste tijdstip een bespuiting tegen kniptorren uit te voeren, wordt ei-afzetting voorkomen en uiteindelijke aantasting geminimaliseerd. 'Mijn Kniptormonitoring' helpt het optimale tijdstip te bepalen door middel van tellingen. Mannetjes kniptorren worden gelokt door een vrouwelijk feromoon en opgevangen in een val. Vervolgens wordt wekelijks de val geleegd en geteld. De verzamelde data voer je in in het reken- en adviesprogramma, aan de hand waarvan het een optimaal tijdstip van bespuiting adviseert. De tellingen voor 'Mijn kniptormonitoring' starten doorgaans in april. Meld je hiervoor vooraf (en tijdig!) aan via https://www.czav.nl/formulieren/kniptormonitoring